Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Oefeningen

Om kennis te maken met mindfulnesstraining, kunt u via deze pagina 2 oefeningen doen die in de training gebruikt worden.

 

Aandacht voor de ademhaling

Bij deze oefening wordt u gevraagd uw aandacht op de ademhaling te richten. Verder kunt u de instructie volgen.  U kunt deze oefening zittend of liggend doen. Kies bij voorkeur een rustige plek en zorg ervoor dat u even niet onderbroken wordt. Daarbij kunt u uw telefoon uitzetten. De oefening duurt ruim 10 minuten.

Klik hier om de oefening te beginnen.

 

Bergmeditatie

Gebeurtenissen die ons overkomen, invloeden van buitenaf, emoties en gedachten zouden we kunnen vergelijken met weersomstandigheden op een berg. Het ene moment verkeren we in rustig vaarwater, het andere moment belanden we misschien in zwaar weer. Het is een hele kunst om in stormachtige perioden rust te bewaren, bij onszelf te blijven en ons niet mee te laten nemen door de stroom. Tijdens de bergmeditatie "lenen" we bepaalde eigenschappen van een berg om in het dagelijks leven toe te passen. Voorbeelden van deze eigenschappen zijn: kalmte, eenvoud, stabiliteit, geduld, vastbeslotenheid, vertrouwen, moed en kracht.

Klik hier om de oefening te beginnen.