Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Psychodiagnostiek

Algemeen

Psychotherapeuten, psychologen en psychiaters kunnen cliënten aanmelden voor persoonlijkheids- en/of intelligentieonderzoek. U kunt de cliënt telefonisch of via het contactformulier op deze site aanmelden. U kunt een verwijsbrief sturen met daarin uw psychodiagnostische vraag en relevante achtergrondinformatie. 

Intelligentieonderzoek

Volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar kunnen aangemeld worden voor intelligentieonderzoek. Het onderzoek omvat een intakegesprek, testafname en verslaglegging. Na verslaglegging wordt het resultaat en advies met de cliënt besproken.

Persoonlijkheidsonderzoek

Afhankelijk van de vraagstelling zullen er één tot drie onderzoekscontacten met de cliënt zijn. Er worden persoonlijkheidsvragenlijsten afgenomen, eventueel in combinatie met projectieve testmethoden. Na afronding van het onderzoek wordt de uitkomst en advies met de cliënt besproken ontvangt de aanvrager een uitgebreide schriftelijke rapportage (indien de cliënt hiermee instemt). Het betreft descriptief persoonlijkheidsonderzoek, geen onderzoek in het kader van DSM-IV classificatie.

Tarieven

Zie hiervoor Vergoeding en tarieven.