Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Praktische zaken

Eerste consult

In het eerste consult wordt informatie gegeven over de training en is er ruimte voor uw vragen. Daarnaast worden uw achtergronden, eventuele klachten en reden van aanmelding voor de training besproken. Samen wordt bekeken of de training geschikt voor u is en of dit het juiste moment is om te starten.

De training

De training bestaat uit 8 wekelijkse consulten van 3 kwartier waarin oefeningen worden gedaan en besproken. U kunt de training ook samen met uw eventuele partner volgen in een dubbel consult van 1,5 uur.  Aan het einde van elk consult krijgt u een handout met een samenvatting en uitleg over oefeningen. U wordt gevraagd in de tussenliggende tijd dagelijks gemiddeld 3 kwartier thuis te oefenen met behulp van begeleidende CD's.

Vergoeding en tarieven

Mindfulness Based Cognitieve Therapie wordt in 2014 alleen nog vergoed als er sprake is van terugkerende depressies. Bepaalde aanvullende verzekeringen vergoeden in andere gevallen een klein deel. Om voor vergoeding in aanmerking te komen, is een verwijsbrief van een arts nodig. U kunt er ook voor kiezen de training zelf te betalen. De tarieven vindt u bij Vergoeding en tarieven.  Audiobestanden en handouts zijn inbegrepen.