Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Welke therapeut

Als u hulp zoekt voor psychische problemen, is een gesprek met uw huisarts een goede eerste stap. De huisarts kan u helpen om problemen op een rijtje te zetten en u informeren over mogelijkheden van hulpverlening. Om voor vergoeding in aanmerking te komen hebt u in ieder geval een verwijzing nodig.

Als u minder dan een half jaar last heeft en er niet eerder voor behandeld bent en uw probleem strekt zich niet over meerdere levensgebieden uit kunt u zich tot een gz-psycholoog voor behandeling in de Generalistische Basis GGZ, bijvoorbeeld bij deze praktijk wenden.

Behandeling bij een psychotherapeut is aan te raden als u langer dan een half jaar last hebt van uw probleem en/of als uw probleem meer gebieden (relatie, werk, vrienden) beïnvloedt of als u eerder behandeld bent bij een andere hulpverlener voor deze problemen. De behandeling door een psychotherapeut valt binnen de Specialistische GGZ.

Meer informatie over het onderscheid tussen de Generalisische Basis GGZ en Specialistische GGZ vindt u op de site van de NVVP.